"Van ijslaag naar vaste grond onder mijn voeten

Zeven jaar geleden had ik al eens een serie pittige EMDR behandelingen gehad, dat was best heftig maar ruimde het een en ander aan onverwerkte trauma’s lekker op. 

Tot begin 2016, het was tijd om nog wat losse eindjes op te zoeken en beeld te krijgen van waar mijn energie lekken en energie opladers zitten. Ik was er weer doorheen gezakt, door mijn spreekwoordelijke ijslaag. Ik was al weer maanden aan het glibberen en jongleren. Ik was voortdurend moe, had onverklaarbare blessures die al meer dan een jaar aanhielden. Het leek wel of de puzzel van wie ik ben uit elkaar lag en tegelijkertijd alles als een kluw in elkaar zat. 

Ik kon rationeel totaal iets anders vinden dan emotioneel voelen, het werkte niet meer samen in mijn hoofd en lijf, het werd steeds moeilijker een mening te vormen en beslissingen te nemen. Met een twinkeling in haar ogen liet Josie mij binnen, in de plaats van valkuilen zoeken wees ze me mijn sterke en sterk ontwikkelde kanten en krachten... Heerlijk positief.... 

We hebben oud zeer op een rijtje gezet en met Josie, middels EMDR, losgehaald, wat een opluchting gaf dat! Alles wat in de war zat en vast, ging los. Steeds kwamen er meer stukjes van mijn puzzel op de juiste plek. Ik kreeg weer dagen dat ik energie over had in de plaats van dat ik alle dagen energie te kort kwam.

Door de positieve, liefdevolle en respectvolle manier van met mij om te gaan, steeds de vinger op de zere plek te leggen wist Josie mij open te zetten... Het waren soms gesprekken die zwaar waren qua onderwerp en emotie, vaak schoten we juist dan ontzettend in de lach...Door het openzetten, dat er lucht bij kon (plus humor) en EMDR ging het herstel razendsnel.

Ik keek, voor dat ik bij Josie kwam, bang naar het komende jaar, ik verwachtte dat dat een traag, verdrietig en angstig jaar zou worden en dat is volgens mij aan Josie, haar persoon , humor, handels- en behandelwijze te danken dat het zo niet loopt... Het is geen ijslaag meer, ik heb weer vaste grond onder mijn voeten.

Nu, een paar maanden na het laatste gesprek en de laatste behandeling merk ik nog steeds dat mijn denken helderder wordt en dat mijn puzzel rustig blijft liggen en aangroeit....

“Het is oké”

Duizend maal dank Josie, voor wie en hoe je bent en wat je doet."

Rosa