“Vijf jaar geleden kwam ik bij Josie terecht, na een korte zoektocht naar een therapeut. Ik voelde op mijn vierentwintigste de behoefte om met iemand te praten die buiten mijn gewone cirkel stond. Dat eerste gesprek met Josie ben ik me altijd blijven herinneren, omdat ze me meteen een vertrouwd gevoel gaf én vragen stelde die een ander me niet stelde. Ik voelde me op mijn gemak en er was een instant vertrouwensband.

De daaropvolgende sessies kreeg ik meer inzichten in mijn familiebanden en in mijn eigen gedrag. Ze hielp me met het verwerken van de dood van mijn moeder en later met EMDR voor mijn verstoorde eetgedrag.

Bij Josie had ik het gevoel dat ik iemand aan mijn kant had staan, ook al was ze het niet altijd met mijn acties eens. Ze gaf me het gevoel dat ik over alles kon praten en dat luchtte me heel erg op. Daarnaast waren de gesprekken nooit alleen maar statisch of emotioneel, maar hebben we ook veel gelachen. Niet alleen begreep ze mijn gedrag, ze begreep ook mijn humor, iets wat ik niet verwachtte van een therapeut.

De gesprekken met Josie hebben me sterker gemaakt en me af en toe zelfs op de been gehouden. Ze heeft me dingen over mezelf en het leven geleerd die me altijd bij zullen blijven en waar ik altijd op kan terugpakken.”

Lieve groetjes, Demi

 

 

 

Van ijslaag naar vaste grond onder mijn voeten

"Zeven jaar geleden had ik al eens een serie pittige EMDR behandelingen gehad, dat was best heftig maar ruimde het een en ander aan onverwerkte trauma’s lekker op. 

Tot begin 2016, het was tijd om nog wat losse eindjes op te zoeken en beeld te krijgen van waar mijn energie lekken en energie opladers zitten. Ik was er weer doorheen gezakt, door mijn spreekwoordelijke ijslaag. Ik was al weer maanden aan het glibberen en jongleren. Ik was voortdurend moe, had onverklaarbare blessures die al meer dan een jaar aanhielden. Het leek wel of de puzzel van wie ik ben uit elkaar lag en tegelijkertijd alles als een kluw in elkaar zat. 

Ik kon rationeel totaal iets anders vinden dan emotioneel voelen, het werkte niet meer samen in mijn hoofd en lijf, het werd steeds moeilijker een mening te vormen en beslissingen te nemen. Met een twinkeling in haar ogen liet Josie mij binnen, in de plaats van valkuilen zoeken wees ze me mijn sterke en sterk ontwikkelde kanten en krachten... Heerlijk positief.... 

We hebben oud zeer op een rijtje gezet en met Josie, middels EMDR, losgehaald, wat een opluchting gaf dat! Alles wat in de war zat en vast, ging los. Steeds kwamen er meer stukjes van mijn puzzel op de juiste plek. Ik kreeg weer dagen dat ik energie over had in de plaats van dat ik alle dagen energie te kort kwam.

Door de positieve, liefdevolle en respectvolle manier van met mij om te gaan, steeds de vinger op de zere plek te leggen wist Josie mij open te zetten... Het waren soms gesprekken die zwaar waren qua onderwerp en emotie, vaak schoten we juist dan ontzettend in de lach...Door het openzetten, dat er lucht bij kon (plus humor) en EMDR ging het herstel razendsnel.

Ik keek, voor dat ik bij Josie kwam, bang naar het komende jaar, ik verwachtte dat dat een traag, verdrietig en angstig jaar zou worden en dat is volgens mij aan Josie, haar persoon , humor, handels- en behandelwijze te danken dat het zo niet loopt... Het is geen ijslaag meer, ik heb weer vaste grond onder mijn voeten.

Nu, een paar maanden na het laatste gesprek en de laatste behandeling merk ik nog steeds dat mijn denken helderder wordt en dat mijn puzzel rustig blijft liggen en aangroeit....

“Het is oké”

Duizend maal dank Josie, voor wie en hoe je bent en wat je doet."

Rosa